Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din Rusia în Moldova: Premieră la Grădina Zoologică

Abonare
Familia de animale de la Grădina Zoologică din Capitală a devenit mai numeroasă. În țara noastră au fost aduse 31 de animale din șapte specii diferite. Este vorba despre lemuri, caracali, servali, jderi, capricorni, lupi și saimiri.

Patru dintre specii au ajuns în premieră în Republica Moldova. Acestea au fost aduse în țara noastră de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk, Federația Rusă. Deși vietățile nu sunt încă prezentate publicului larg, echipa Sputnik Moldova a reușit să pătrundă chiar în volierele animalelor și să surprindă imagini inedite cu acestea.

Inițial, animalele au stat în carantină timp de două săptămâni, pentru a nu fi supuse riscului, iar în prezent acestea stau ascunse de ochii lumii, pentru că temperaturile încă nu le permit să iasă afară. Administrația Grădinii Zoologice amenajează spații noi și voliere pentru ca, odată cu încălzirea vremii, animalele să poată fi scoase în fața vizitatorilor. Volierele sunt construite în așa fel, încât animalele să poată fi expuse publicului larg anul întreg, indiferent de anotimp. Administrația încearcă să creeze toate condițiile necesare pentru acestea.

Saimirii, caracalii, servalii și lemurii sunt animalele care au ajuns pentru prima dată în Republica Moldova. Procurarea acestor animale a fost posibilă datorită faptului că Grădina Zoologică din Chișinău face parte din Asociația euro-asiatică a grădinilor zoologice, ceea ce permite ca țara noastră să facă schimb de animale cu alte state sau să le cumpere la un preț mult mai accesibil.

Alimentația animalelor diferă de la o specie la alta, în funcție și de zona de unde provin acestea. Totodată, meniul zilnic al animalelor în perioada rece a anului este mult mai caloric decât vara, deoarece astfel animalele devin mai rezistente la clima de la noi din țară.

La Grădina Zoologică din Chișinău sunt peste o mie de animale din circa 135 de specii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0