Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Chestiunea reglementării transnistrene, discutată de Golovatiuc la MAE rus

© Photo : Facebook / Владимир ГоловатюкВладимир Головатюк
Владимир Головатюк - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
Întâlnirea diplomaților a avut loc în contextul recentei vizite a lui Vitalii Treapițin în Moldova, unde s-a întâlnit cu reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Ambasadorul Moldovei în Rusia, Vladimir Golovatiuc, s-a întâlnit la Moscova cu reprezentantul special al Ministerului rus de Externe, Vitali Treapițin.

În cadrul întrevederii, diplomații au discutat situația actuală privind procesul de reglementare transnistreană și modalitățile de intensificare a negocierilor în contextul recentei vizite a diplomatului rus și a reprezentanților la nivel înalt ai OSCE în Republica Moldova.

La jumătatea lunii februarie, Vitalii Treapițin a întreprins o vizită în Moldova, unde a avut o serie de întâlniri. Într-o conversație cu vicepremierul pentru reintegrare Olga Cebotari, părțile au discutat punerea în aplicare a acordurilor convenite în pachetul ”Berlin Plus”.

În cadrul unei întâlniri cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, cei doi au discutat detaliat procesul de reglementare, precum și posibilitatea de a desfășura în acest an reuniunea permanentă în formatul „5 + 2”, în Suedia.

Participanții la întâlnire au căzut de acord asupra faptului că constructivismul și concentrarea asupra rezultatelor practice, menite să îmbunătățească viața cetățenilor, ar trebui să rămână principiile de bază ale interacțiunii dintre cele două maluri. Vitalii Tryapițin s-a întâlnit și cu șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Klaus Neukirch.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0