Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO: Cădere de Lapilli peste satele din apropierea Vulcanului Etna

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa, situat în Italia, pe coasta de est a Siciliei. Pe 16 februarie, vulcanul a erupt pentru a doua oară în mai puțin de o lună, aruncând lavă și cenușă în cer și pe pantele sale.

Pe fondul activității recente a Etnei, începută în ianuarie, ultima erupție vulcanică a avut loc pe 28 februarie. Un nor întunecat s-a răspândit în toată regiunea adiacentă după ce o coloană de fum și cenușă s-a ridicat la aproximativ 7-8 kilometri.

După oprirea erupției, satele din apropiere s-au confruntat cu căderi de ploaie de cenușă și lapili. Sicilienii adună bucăți mici de lavă solidificată și rocă topită.

La 16 februarie, Muntele Etna, pe coasta de est a Siciliei, a erupt. Potrivit Institutului Italian de Geofizică și Vulcanologie, vulcanul a aruncat o coloană uriașă de cenușă înaltă de 4 kilometri. Erupția a fost însoțită de tunete și cutremure.

De atunci, oamenii de știință au înregistrat șapte vârfuri ale activității vulcanilor. Experții cred că Etna nu reprezintă o amenințare pentru populația insulei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0