Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Start campaniei de vaccinare: Cine sunt primii imunizați

© Sputnik / AFK Sistema / Accesați arhiva multimediaDoses de vaccin
Doses de vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat startul Programului naționa de imunizare împotriva noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile de profil COVID-19 vor fi primii moldoveni care vor fi imunizați în Republica Moldova, infomrează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Programul de imunizare va începe mâine, 2 martie. În cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc a declarat că după primul lot de vaccin din România, urmează în următoarele zile să fie recepționate și vaccinurile de pe platforma COVAX. 

„Experiența internațională ne arată că după începerea vaccinării cazurile de infectare în rândurile lucrătorilor medicali s-a micșorat. Mizăm foarte mult pe această imunizare care va reduce numărul de infectați”, a precizat Zatîc. 

Simularea procesului de recepționare a vaccinului - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Video
Exercițiu de simulare: Cum va fi adus vaccinul în Republica Moldova

Potrivit secretarului de stat, astăzi a avut loc ședința Comitetului de coordonare a Planului național de imunizare privind repartizarea vaccinurilor în teritoriu. Zatîc nu a precizat însă când va începe repartizarea, dar nici numele primilor medici care vor fi vaccinați împotriva COVID-19, așa cum ne anunțau anterior că vom fi informați. 

Medicul epidemiolog în cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Alexei Ceban, a declarat că cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca din România au fost depozitate în cadrul Agenției. Ulterior, jumătate din numărul total, adică 10 800 de doze vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică din țară. De acolo, dozele vor fi distribuite către Centrele de vaccinare din teritoriu. Un lot de 1 800 de doze din vaccinul recepționat din România va fi distribuit către regiunea transnistreană. Întrebat mai târziu de jurnaliști când exact va începe campania de vaccinare, Ceban a spus că mâine, 2 martie vaciinurile vor fi distribuite și tot mâine primele persoane vor fi vaccinate. 

Tatiana Zatîc a dat asigurări că MSMPS a întreprins toate măsurile ca procesul de vaccinare să decurgă în condiții sigure și că există suficiente capacități la nivel de instituții pentru a realiza cu succes acest proces. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0