Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epidemiolog, despre riscurile vaccinării împotriva COVID-19: Este sau nu periculos?

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Astăzi în Republica Moldova începe campania de vaccinare împotriva COVID-19, iar epidemiologul Ala Tocarciuc a vorbit în emisie directă la Radio Sputnik Moldova despre riscurile și beneficiile imunizării.

CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. Epidemiologul a fost întrebată ce trebuie să știe oamenii care sunt sceptici față de vaccinare și refuză categoric imunizarea împotriva COVID-19, pentru că se tem de efecte adverse. 

„Trebuie să ne uităm la riscuri - riscuri cu vaccin și riscuri fără vaccin. Care risc este mai mare? Riscul să ne îmbolnăvim fără vaccin și să facem o formă gravă este mai mare decât riscul efectelor adverse ale vaccinului”, a declarat Ala Tocarciuc. 

Expertul susține că trebuie să atragem atenția la statistici și a invocat în acest sens exemplul Israelului. 

„Deja peste 200 de milioane de oameni sunt vaccinați. Trebuie să vedem câte milioane de oameni au primit vaccinul AstraZeneca, care a ajuns la noi și câte efecte adverse au fost înregistrate. În Israel campania de vaccinare este în plină desfășurare. Și acolo mai întâi de toate au fost vaccinați medicii. În rezultat, scăzut cu 80 la sută nivelul de infectare în rândul angajaților din sistemul medical. Deci vaccinul este eficient”, a remarcat Ala Tocarciuc.

Медицинский сотрудник во время вакцинации вациной Sputnik V в одной из больниц Каракаса, Венесуэла - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Societate
În Moldova începe vaccinarea împotriva COVID-19: Cum se va desfășura procesul

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Totodată, vineri, 26 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat că 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud, ar urma să ajungă în țara noastră în perioada 28 februarie - 3 martie, prin intermediul platformei COVAX. Cele peste 14 mii de doze de vaccin vor fi distribuite gratuit și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platforma COVAX. 

Tot pe 26 februarie, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat vaccinurile împotriva COVID-19. Este vorba despre vaccinul rus „Sputnik V”, vaccinul Pfizer/BioNTech și vaccinul Oxford/AstraZeneca. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0