Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputați moldoveni, la reuniunea grupului de lucru al APCEMN

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaȘedința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020
Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Delegația Parlamentului Republicii Moldova a participat la Reuniunea Grupului de Lucru privind Regulamentul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Astăzi a avut loc prima reuniune a Grupului de Lucru privind Regulamentul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră și Regulamentul Secretariatului organizației, de când din ianuarie, Republica Moldova deține președinția în cadrul acestui organism internațional.

Pe agenda reuniunii de astăzi s-au regăsit un șir de amendamente la Regulamentul de procedură al APCEMN, „care sunt menite să consolideze buna funcționare a organizației și activitatea organizatorică și informațională a APCEMN”, scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele delegației Parlamentului Republicii Moldova, Violeta Ivanov. Reuniunea s-a desfășurat în format online.

De precizat, Parlamentul Republicii Moldova va deține președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) în prima jumătate a anului 2021. Conform principiului rotativ, Republica Moldova a preluat președinția în cadrul sesiunii plenare a APCEMN, de la Grecia. Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0