Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou centru multifuncțional se deschide astăzi la Chișinău: Unde este amplasat

© Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaGhișeu
Ghișeu - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Cel de-al cincilea centru multifuncțional Chișinău este inaugurată luni, a directorul general al Agenției Servicii Publice, Vladislav Zara, pentru Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. Centrul Multifuncțional nr.5 se află în sectorul Centru al Capitalei, pe strada Alexandru cel Bun.

Alexandru Morcov , Arina Spătaru - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2019
Mai puțină birocrație: Primăriile ar putea prelua unele competențe ale notarilor și ASP

„Este unul renovat. E fosta secție de pașapoarte. Ea și va rămâne acolo, dar va fi lărgit acest oficiu. Va fi destinat deservirii mediului de afaceri. Serviciile vor fi prestate persoanelor fizice, dar și persoanelor juridice, administrației publice locale și centrale din municipiul Chișinău”, a declarat Vladislav Zara în emisie directă la Radio Sputnik Moldova. 

Directorul general al Agenției Servicii Publice a explicat ce tipuri de servicii va presta Centrul Multifuncțional nr.5.

„Au rămas aceleași servicii pentru urgentarea documentării populației în acest centru. Va fi extins și spectrul de servicii pentru persoanele juridice - de înregistrare și licențiere a unităților de drept, de înregistrare a bunurilor imobile și lucrărilor cadastrale. Vor fi prestate și servicii de înmatriculare a vehiculelor și documentare a conducătorilor auto”, a declarat Vladislav Zara.

Funcționarul a remarcat faptul că acest centru multifuncțional prestează și servicii care nu erau prestate până acum de alte centre. 

„Va fi bazat pe principiul ghișeului unic, așa cum a fost până acum în toate centrele multifuncționale și, desigur, va fi asigurată gestionarea fluxului de cetățeni prin implementarea rândului electronic, dar totodată prin înscrieri prealabile, ceea ce va putea scurta pentru oamenii de afaceri ceea ce prețuiesc cel mai mult - timpul de deservire și calitatea deservirii”, a spus directorul ASP.

Ținând cont de restricțiile introduse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, centrul va avea un program special de activitate - de la 07:30 până la 16:00, cu pauza de masă de la 12:00 până la 12:30.

La Centrul Multifuncțional nr.5 se vor presta servicii nu doar pentru persoanele care au reședința în Chișinău, ci pentru oricine va dori să perfecteze acte aici.

În țară sunt în total 39 de centre multifuncționale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0