Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă de astăzi: Ce trebuie să știe mediul  de afaceri

CC0 / Pixabay / rawpixel / Офис
Офис - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Agenția Servicii Publice lansează astăzi primul centru destinat deservirii mediului de afaceri - ce servicii vor fi acordate.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Luni, 1 martie, este lansat un centru modern unde va fi deservit mediul de afaceri – primul de acest gen din țară.  În cadrul centrului  vor putea beneficia de servicii persoanele juridice,  autoritățile publice centrale și locale din municipiul Chișinău, precum și persoanele fizice.

Centrul va respecta în activitatea sa standardele moderne de prestare a serviciilor publice cu aplicarea principiilor „ghișeu unic” și „open space”.

Persoanele juridice,  autoritățile publice centrale și locale din mun. Chișinău, precum și persoanele fizice, vor putea beneficia de următoarele servicii În cadrul centrului:

  • înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, servicii de licențiere;
  • înregistrarea bunurilor imobile şi lucrări cadastrale,
  • înmatricularea autoturismelor și motocicletelor;
  • aplicarea/radierea restricțiilor asupra vehiculelor;
  • furnizarea informației din Registrul de stat al transportului, Registrul de stat al conducătorilor auto, Registrul de stat al populației și fișierul manual.

Autoritățile publice centrale și locale  din mun. Chişinău – în domeniile: înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, înregistrarea bunurilor imobile şi lucrări cadastrale, serviciile de licențiere, înmatricularea autoturismelor.

Persoanele fizice – în domeniile de evidență a persoanelor, eliberarea actelor de identitate și preschimbarea permisului de conducere.

Deservirea solicitanților se va desfăşura, conform următorului program de lucru luni - vineri, în intervalul orelor 730–1600 și în baza programării prealabile pe pagina oficială a Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0