Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericolul COVID: Universitatea Tehnică din Moldova trece la studii online

© Sputnik / Mihai CarausОбучение на удаленке
Обучение на удаленке - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Chișinău, Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), a anunțat pe 26 februarie că studenții săi vor studia de la domiciliu în următoarele două săptămâni.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) a suspendat orele cu prezență fizică în aule și toate cursurile se vor desfășura în format online în perioada 1-14 martie.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Dodon: Vaccinul „Sputnik V” a fost înregistrat în Moldova

Decizia a fost luată pe 26 februarie, în ședința Administrației UTM, „pe motivul sporirii incidenței cazurilor de infectare cu virusul COVID-19” și a fost anunțată public de universitate.

Menționăm că Ministerul Sănătății s-a arătat alarmat de faptul că virusul COVID-19 „se răspândește tot mai mult în rândul persoanelor tinere și sănătoase”, iar „cazurile grave de COVID-19 sunt în creștere”.

„Doar în această săptămână, 278 de persoane cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, s-au îmbolnăvit de COVID-19”, a informat ministerul.

Pentru a evita sporirea contaminărilor, mai multe instituții de învățământ, de toate nivelurile, și-au informat elevii și studenții despre trecerea la învățământul la distanță în perioada 1-14 martie.

Pe 25 februarie au fost confirmate alte 1736 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Este un număr record de contaminări anunțat în acest an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0