Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a spus că Maia Sandu l-a „devorat” pe Filat, apoi pe Năstase

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Igor Dodon a spus că socialiștii nu doresc un referendum de demitere a Maiei Sandu, dar că aceasta „trebuie să revină în câmpul legal”.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), a spus că formațiunea sa nu va iniția un referendum de demitere a Maiei Sandu, după ce aceasta a declarat că n-o va desemna la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu, candidatul propus de o majoritate parlamentară constituită din 54 de deputați socialiști și ai platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Politică
De ce este în stare Maia Sandu de dragul alegerilor anticipate

Igor Dodon a spus, în emisiunea sa live săptămânală din 26 februarie, că nu merită să fie cheltuiți banii pe organizarea unui referendum, în situația în care de pe ei pot fi procurate vaccinuri anti-COVID.

„Pentru ce să cheltui 100 de milioane de lei când oamenii așteaptă vaccinul? (...) N-o să mergem pe calea referendumului”, a spus liderul PSRM.

Igor Dodon a subliniat în context că „Maia Sandu trebuie să revină în câmpul legal”.

În opinia sa, Maia Sandu refuză s-o desemneze pe Mariana Durleșteanu din cauză că n-ar vrea „să aibă un premier mai puternic” decât ea în preajmă. 

„Liderii puternici nu se tem să aibă alături persoane puternice, iar un președinte slab tot timpul va avea frică să nu fie un premier mai puternic decât el”, a comentat liderul PSRM.

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Sandu creează o situație periculoasă în Moldova – expert

În emisiune, Igor Dodon a comparat-o pe Maia Sandu cu o femelă a călugăriței, care-și devorează partenerul după împerechere. „Aceasta e ceea ce se întâmplă pe partea dreaptă a eșichirului politic. Întâi Filat, apoi Năstase, iar acum alții”, a spus Dodon.

Igor Dodon a spus că socialiștii sunt gata să discute și despre candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier – „vino cu un program și discutăm”. Dodon s-a arătat însă contrariat de o declarație a lui Năstase, care ar fi spus că „de la socialiști nu-i acceptă pe toți”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0