Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Sandu împiedică înregistrarea vaccinului „Sputnik V”

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Igor Dodon a spus că Federația Rusă a depus de multă vreme actele necesare pentru înregistrarea în Republica Moldova a vaccinului „Sputnik V”, dar că Maia Sandu se opune finalizării procedurii.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Igor Dodon a spus că Maia Sandu încearcă să împiedice înregistrarea și utilizarea în Republica Moldova a vaccinului rusesc anti-COVID „Sputnik V”.

Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Societate
Tot mai multe țări aprobă vaccinul rusesc ”Sputnik V”

„Apropo, Președinția face presiuni asupra organelor guvernamentale să nu înregistreze „Sputnik V”. Unii consilieri prezidențiali au făcut acest lucru”, a afirmat fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), în emisiunea sa live săptămânală din 26 februarie.

În opinia sa, ar trebui ca autoritățile de la Chișinău să înregistreze toate vaccinurile anti-COVID aprobate, astfel încât cetățenii să aibă dreptul și posibilitatea de a alege preparatul.

„Nu vă jucați, e vorba de sănătatea oamenilor. De ce vreți să blocați vaccinul rusesc? Federația Rusă de mult a depus actele, dar voi faceți presiuni ca acest vaccin să nu fie înregistrat”, li s-a adresat Igor Dodon celor de la Președinție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0