Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaДоставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал "Москва Карго"
Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Revizuirea prețului în sensul reducerii a fost posibilă în urma dezvoltării și optimizării tehnologiei de producere industrială a vaccinului, dar și a creșterii considerabile a volumului producției.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Ministerul Sănătății din Rusia a reînregistrat prețul maxim de vânzare pentru vaccinul ”Sputnik V”, el este acum de 866,81 de ruble pentru două componente, a declarat joi serviciul de presă al Cabinetului de Miniștri.

„Ministerul rus al Sănătății a reînregistrat prețul maxim de vânzare pentru vaccinul ”Sputnik V”, acum ele constituie 866,81 de ruble pentru două componente (o doză din două componente, fără a include taxa pe valoarea adăugată)”, este menționat în comunicat.

Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Cât de eficient este vaccinul Sputnik V împotriva tulpinii britanice de COVID
Ministrul Industriei și Comerțului Denis Manturov, care este citat de serviciul de presă al Guvernului, a declarat că reducerea prețului a devenit posibilă ca urmare a dezvoltării și optimizării tehnologiei de producere industrială a vaccinului, precum și a creșterii semnificative a producției acestuia pentru vaccinarea în masă a populației din Rusia. Potrivit ministrului, prețul este același pentru toate platformele de producere.

"În esență, producerea vaccinului reprezintă o comandă socială a statului pentru industria farmaceutică autohtonă. Aș dori să subliniez că prețul maxim de vânzare înregistrat se aplică exclusiv vaccinului utilizat în programele de stat de imunizare în masă din Rusia", îl citează serviciul de presă pe Manturov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0