Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mărțișor 2021: Cum va fi organizată cea de-a 55-a ediție

© Sputnik / Miroslav RotariDeschiderea Festivalului Internațional de Muzică «Mărţişor–2020»
Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică «Mărţişor–2020»  - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 55-a, se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Unul dintre cele 16 spectacole ale Festivalului Internațional de Muzică „Mărţişor–2021”, va fi dedicat medicilor din Republica Moldova, care din martie 2020 sunt în prima linie de luptă cu noul tip de coronavirus. Programul spectacolelor a fost prezentat astăzi, 25 februarie, în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Palatul Național ”Nicolae Sulac” - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2020
Societate
Jumătate dintre biletele la concertul de încheiere a Festivalului ”Mărțișor”, returnate

Ediția a 55-a a Festivalului va cuprinde 16 spectacole muzicale, în cadrul cărora vor evolua renumite colective artistice din țară: Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra de Muzică Populară „Lăutarii”, Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare „Fluieraș”, formațiile ,,Noroc”, ,,Millenium”, ,,Brio Sonores”, Akord”, ,,Catharsis” , precum și artiștii  Natalia Tanasiiciuc, Cristina Scarlat, Valy Boghean, Pasha Parfeni, Tatiana Cerga, Ana Cernicova, Amelia Uzun etc.

Festivalul va fi inaugurat pe 1 martie printr-un concert de excepție în care vor evolua maestrul Nicolae Botgros, Formația „Zdob și Zdub”, Orchestrele simfonice ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și Companiei Publice „Tele-Radio Moldova”, Orchestra și Corul Național de Cameră, Capela Corală „Doina”, formația „Brio Sonores” și mulți alții. De la inaugurare nu va lipsi maestrul Eugen Doga care pe 1 martie își sărbătorește ziua de naștere.

Desfășurarea tuturor spectacolelor va avea loc cu respectarea strictă a regulilor anti-epidemice instituite de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională de Sănătate Publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0