Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Frica profesorilor moldoveni: De ce se tem să vină la școală

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Procesul didactic din țară a devenit unul înfricoșător, întrucât zi de zi se lucrează într-un mediu în care există riscul de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. În timp ce politicienii moldoveni sunt preocupați să demonstreze care dintre ei are dreptate, mii de profesori și medici din toată țara se confruntă zilnic cu riscul de infectare cu noul tip de coronavirus și continuă să se expună acestui risc.

În prezent, nu există un răspuns clar la întrebarea când va ajunge vaccinul în țară și când va începe programul de vaccinare. Există doar un acord la nivelul guvernelor Republicii Moldova și României potrivit căruia țara vecină va oferi aproximativ 200 de mii de doze gratuit. De asemenea, la jumătatea acestei luni în țara noastră urmau să ajungă sute de mii de doze de vaccin de pe platforma COVAX.

Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Cât de eficient este vaccinul Sputnik V împotriva tulpinii britanice de COVID

Însă în continuare suntem în așteptare. Din cauza pandemiei, și cadrele didactice, dar și elevii sunt într-o situație destul de complicată. Cât de frică le este profesorilor să meargă zilnic la muncă? Răspunsul la această întrebare l-a oferit în studioul Sputnik Moldova directorul adjunct al liceului „Antioh Cantemir”, Tamara Cneazeva.

„Deja nu mă mai gândesc la asta. M-am obișnuit. Nu ne vor vaccina în curând. În primul rând pentru că încă nu avem vaccin. Dar pe cele care vor ajunge din Occident eu categoric nu le voi accepta. Prefer să fiu vaccinată cu un medicament rusesc”, a precizat Cneazeva.

Aceasta este de părere că vaccinul rusesc este mai sigur. Asta după ce pe rețele de socializare și pe diverse site-uri din întreaga lume au apărut informații cu privire la ineficiența altor vaccinuri, dar mai ales cu privire la efectele secundare pe care le-ar putea provoca.

„Eu prefer vaccinul rusesc. Întrebarea este dacă vom primi noi vaccinul până la finele anului de studii. Eu tare mă îndoiesc”, a mai spus profesoara.

Aceasta a mai spus că ar fi bine ca și cadrele didactice să fie printre primele persoane care vor fi vaccinate, întrucât anume profesorii se află în grupul expus riscului sporit de infectare cu noul tip de coronavirus. Riscul crește cu atât mai mult cu cât numărul persoanelor cu care interacționează este unul mare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0