Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto - Cadavrul unei minore, căutat de scafandrieri în râul Nistru: Ce s-a întâmplat

© Sputnik / Мирослав РотарьЗима природа пруд Iarnă natură lac
Зима природа пруд Iarnă natură lac - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
A treia zi consecutiv, salvatorii caută cadavrul unei minore de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru. Căutările sunt deocamdată fără rezultat.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au reluat căutările sub apele înghețate ale râului Nistru, unde se presupune că o minoră de 12 ani s-ar fi înecat.

Potrivit informațiilor prezentate de ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, fetița s-ar fi înecat în apele din localitatea Speia, raionul Anenii Noi, pe 23 februarie.

„Timp de două zile angajații IGSU au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat. Lucrările de căutare au fost efectuate în apele Nistrului fiind antrenați scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr. 1 din municipiul Chișinău. Din cauza vizibilității reduse a bazinului acvatic, dar și a condițiilor dificile pe timp de iarnă, salvatorii au fost nevoiți să depună eforturi considerabile pentru realizarea misiunii”, precizează Pușcașu.

Aceasta mai spune că lucrările subacvatice au fost efectuate la adâncimea de 12 metri pe o suprafață de 150 de mii de metri pătrați. Acțiunile au fost suspendate pe parcursul nopții, iar în dimineața zilei de 25 februarie au fost reluate. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0