Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Feroviarii din Ungheni amenință că vor bloca circulația trenurilor - document

© Sputnik / Cătălina CerneiCalea Ferată din Moldova
Calea Ferată din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Feroviarii din Ungheni avertizează că vor protesta împotriva faptului că nu și-au primit salariile pe mai multe luni. Ei amenință că vor sista circulația transportului feroviar de mărfuri și pasageri într-un demers expediat conducerii Căii Ferate a Moldovei.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Feroviarii din Ungheni amenință că vor declanșa acțiuni de protest, dacă nu-și vor primi salariile restante din toamnă până, cel târziu, pe data de 10 martie. Ei previn că vor recurge la sistarea totală a circulației transportului feroviar de mărfuri și pasageri.

Angajații nodului feroviar Ungheni i-au expediat un avertisment în acest sens directorului Căii Ferate a Moldovei (CFM), Adrian Onceanu.

Vineri, 26 februarie, cu începere de la ora 12:00, vor protesta din nou feroviarii de la Ocnița, din cauză că nu și-au primit salariile pentru mai multe luni, începând cu luna noiembrie. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de președintele comitetului sindical al nodului feroviar Ocnița, Dmitri Fisiuk.

железная дорога - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Societate
Lucrătorii nodului feroviar Ocnița organizează un nou protest

Pe 22 februarie, când angajații nodului feroviar Ocnița au organizat un miting pe șinele de cale ferată, directorul Căii Ferate a Moldovei (CFM), Adrian Onceanu, într-o conversație telefonică, le-a cerut să revină la muncă și a promis că va plăti parțial datoriile salariale până la sfârșitul acestei săptămâni.

De atunci, potrivit lui Dmitri Fisiuk, au fost achitate restanțele la salariu doar unei unități de feroviari de la Ocnița și doar pentru luna noiembrie.

Angajații nodului feroviar Ocnița, împreună cu sindicatele și muncitorii de la alte stații feroviare, avertizau că se pregătesc de un mare protest la Chișinău, dacă nu le vor fi plătite salariile restante.

Datoriile Căii Ferate a Moldovei au ajuns la 665 de milioane de lei, dintre care 92 de milioane de lei sunt restanțe salariale. Deputații socialiști Oleg Lipskii și Petru Burduja au subliniat, la un briefing din 24 februarie, că Parlamentul, președintele și Guvernul trebuie să intervină pentru a salva această întreprindere strategică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0