Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii ar putea să nu mai meargă la școală

© Inquam Photos / OCTAV GANEAȘcoală, elev, mască
Școală, elev, mască - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Elevii ar putea să revină la studiile în regim online în următoarele zile. Motivul ar fi creșterea foarte mare a numărului de cazuri noi de COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Elevii din instituțiile de învățământ din țară ar putea să revină la studiile doar în regim online. Unii părinți au fost informați că deja de mâine copiii lor nu mai merg la școală.

Эколог берет мазок из ротовой полости летучей мыши - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Societate
O nouă pandemie devastatoare amenință omenirea: Încă un virus transmis de lilieci
Despre aceasta am aflat de la președintele Asociației „Părinți Solidari”, Iulia Nazaria, care ne-a spus că, din surse neoficiale dar foarte sigure, știe că de mâine se va trece treptat la studiile de la distanță. Ea spune că instituția în care învață copilul ei nu a transmis încă o astfel de informație.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Iulia Nazaria a întrebat părinții dacă au primit astfel de informații de la conducerea instituțiilor de învățământ.

Ca răspuns, cel puțin un părinte de la liceul „Gheorghe Asachi” din Capitală ne-a spus că a fost informat că, cel puțin clasa în care învață copilul său, de mâine nu va mai face orele în instituție. Acest părinte susține totodată că nu ar fi vorba doar de această clasă, însă nu cunoaște sigur dacă toată instituția recurge la procesul de învățământ în regim online. Contactat de Sputnik Moldova, profesorul din cadrul instituției Vlad Bilețchi a confirmat informația și a precizat că de mâine liceul trece la studiile în regim online, temei fiind situația epidemiologică din instituție.  

© Photo : Courtesy of Vlad BilețchiOrdin cu privire la continuarea studiilor la liceul Gheorghe Asachi
Elevii ar putea să nu mai meargă la școală - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Ordin cu privire la continuarea studiilor la liceul Gheorghe Asachi
© Photo : Courtesy of Vlad BilețchiOrdin cu privire la continuarea studiilor la liceul Gheorghe Asachi
Elevii ar putea să nu mai meargă la școală - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Ordin cu privire la continuarea studiilor la liceul Gheorghe Asachi

Potrivit ordinului, de mâine și până pe 11 martie, elevii nu vor avea acces în instituție, dar vor continua studiile de la distanță.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Societate
COVID - situația e tot mai alarmantă: Număr record de cazuri noi
Șeful Direcţiei Învăţământ General din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu, a declarat pentru Sputnik Moldova că 11 instituții de învățământ au trecut la regimul de studii la distanță. Responsabilul de la MECC mai spune că se vor convoca în ședință membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și, ulterior, ministerul va reveni cu o informație oficială despre decizia CNESP.

De luni, 1 martie, și clasele primare de la Liceul „Liviu Rebreanu”, sectorul Botanica al Capitalei, vor trece la învățământul online, au comunicat pentru Sputnik Moldova părinți odraslele cărora învață acolo.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0