Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat Kremlinul situația din Armenia

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a menționat că Moscova îndeamnă la calm – situația trebuie să rămână în câmpul constituțional.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Kremlinul urmărește ci neliniște situația din Armenia, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.

"Considerăm că aceasta este o chestiune exclusiv internă a Armeniei - aliatul nostru foarte important și apropiat în Caucaz", a adăugat el.

Митинг оппозиции в Ереване - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Criză politică în Armenia: Pașinean vorbește despre o tentativă de lovitură de stat

Peskov a mai menționat că Moscova îi îndeamnă pe toţi la calm - situația trebui esă rămână în câmpul constituțional.

Statul Major al Forțelor Armate ale Armeniei a cerut astăzi demisia prim-ministrului Nikol Pașinean și l-a avertizat în privinţa utilizării forței împotriva propriului popor. Pashinyan a calificat cele întâmplate drept tentativă de lovitură de stat, l-a demis pe șeful Statului Major Onik Gasparyan și i-a chemat pe susținătorii săi să se adune în preajma Guvernului. Un număr mare de locuitori ai Erevanului au ieșit din nou în stradă, insistând ca premierul să plece din funcție.

Popularitatea lui Pașinean a scăzut brusc după semnarea armistițiului cu Baku, în toamna anului trecut, cu privire la Nagorno-Karabah. Erevanul a trebuit să abandoneze regiunile Kelbajar, Lachin și Aghdam. După aceea, în țară au început proteste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0