Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon spune că doar dialogul va permite depășirea crizei politice

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Partidul Socialiștilor își reconfirmă, potrivit lui Igor Dodon, deschiderea către dialog cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare în contextul în care este așteptată desemnarea unui noi candidat la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Partidul Socialiștilor (PSRM) „constată, cu regret, că din cauza poziției” președintelui Maia Sandu, „țara noastră intră într-o criză politică și constituțională profundă”, a scris liderul socialiștilor, fostul președinte Igor Dodon, miercuri, 24 februarie, pe Telegram.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Ce a spus Maia Sandu despre decizia CC care i-a anulat decretul

„Efectele negative ale acestei crize se fac deja simțite în toate domeniile vieții, inclusiv prin scumpirea repetată a carburanților, care provoacă noi creșteri de prețuri în lanț, nemulțumiri sociale și proteste”, a menționat liderul PSRM.

„Președinția sfidează în mod repetat Legea Supremă a statului, ceea ce nu poate rămâne fără consecințe grave pentru Republica Moldova. Criza în care ne împinge insistent președintele Maia Sandu afectează în mod acut domeniile social și economic. Ca urmare, se înrăutățește viața fiecărui cetățean al țării. Aprofundarea și prelungirea perioadei în care Moldova se va afla în totală incertitudine doar vor accentua problemele pentru oameni. Toate acestea vin pe un val nou în creștere de pandemie, care lovește puternic țara noastră”, a adăugat Igor Dodon.

În opinia liderului PSRM, „poporul, însă, constată că președintele țării este axat în mod exclusiv pe interese înguste de partid”.

„Visul Maiei Sandu este să-și mărească numărul de deputați ai PAS, iar pentru aceasta este gata să calce repetat pe normele constituționale, să scuipe pe lege și chiar să dea foc la țară”, a mai apreciat Dodon.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Cum a comentat Igor Dodon decizia de ultimă oră a Curții Constituționale

Pentru a depăși cât mai rapid situația de criză, PSRM își reconfirmă, potrivit lui Igor Dodon, deschiderea către dialog cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare.

„Chiar astăzi, PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog. Aceasta așteaptă de la noi majoritatea cetățenilor țării”, a anunțat liderul PSRM.

„Totodată, cerem PAS și Maiei Sandu să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale, pentru decizia pronunțată marți, 23 februarie, să înceteze acțiunile de subminare a statului de drept și acțiunile de uzurpare a puterii în stat. Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască prin sine Constituția unei țări”, a mai scris Igor Dodon.

Potrivit lui, în următoarele zile, PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a-și decide următoarele acțiuni.

Decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru este neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de Curtea Constituțională după ședința de marți, 23 februarie, în cadrul căreia a fost examinată în fond sesizarea unor deputați socialiști prin care au cerut suspendarea decretului prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0