Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA au transferat bombardiere strategice în Norvegia

B-1 Lancer - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Bombardierele B-1B Lancer ale Forțelor Aeriene ale SUA de la Escadrila a 7-a de la Baza Forței Aeriene Dyce din Texas au ajuns la baza aeriană norvegiană Erland din Trøndelag pentru participarea la exerciții militare.

CHIȘINĂU, 23 feb -  Sputnik. Bombardierele strategice americane B-1B Lancer au sosit pentru prima dată în Norvegia pentru participarea la exerciții comune în Europa, este menționat în comunicatul comandamentului forțelor aeriene americane din Europa și Africa, potrivit RIA Novosti.

Tu-160 is a supersonic, variable-sweep wing heavy strategic bomber. - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2020
Rusia
Bombardierele strategice rusești - record mondial la zbor

Anterior, mediile de infirmare online din Europa au publicat informații potrivit cărora Forțele Aeriene ale SUA intenționează să transfere patru bombardiere strategice B-1B Lancer în Norvegia, în februarie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zakharova, a declarat că Moscova consideră intenția Oslo de a desfășura bombardiere strategice americane la baza sa aeriană de lângă Trondheim drept un nou pas către sporirea activității militare în regiune.

Bombardierele B-1B Lancer ale Forțelor Aeriene ale SUA de la Escadrila a 7-a de la Baza Forței Aeriene Dyce din Texas au ajuns luni la baza aeriană norvegiană Erland din Trøndelag „ca parte a unei misiuni de instruire planificate de mult timp” și pentru a efectua zboruri în Europa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0