Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Întâlnirea dintre Putin și Lukașenko a durat peste șase ore

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Întrevederea președinților Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și, respectiv, Alexander Lukașenko, s-a încheiat la Soci după mai mult de șase ore de comunicare.

Negocierile dintre Putin și Lukașenko, care a ajuns în Rusia cu o zi înainte, au început luni la ora 15.00, ora Moscovei. Serviciul de presă al președintelui belarus a raportat anterior că șefii celor două state urmau să discute despre răspunsul comun la provocările emergente, inclusiv în domeniul securității militare.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Rusia
Video: Putin și Lukașenko - la schi după negocieri

În timpul discuțiilor, președintele rus a menționat că cooperarea dintre cele două țări este necesară la diferite niveluri, inclusiv la nivel regional. Potrivit lui Putin, Rusia rămâne cel mai mare partener comercial pentru Belarus.

La rândul său, Lukașenko a spus că aproape toate foile de parcurs ale interacțiunii dintre cele două țări sunt pregătite pentru semnare. Liderul belarus a subliniat, de asemenea, oportunitatea și importanța asistenței financiare acordate de Moscova către Minsk.

În plus, președinții au discutat despre vaccinurile împotriva coronavirusului. Putin a declarat necesitatea unirii eforturilor în producerea de vaccinuri, inclusiv cu Europa. În același timp, Lukașenko a menționat că producția vaccinului „Sputnik V”, folosind tehnologia rusă, va începe în Belarus în luna martie.

După negocieri, liderii celor două state au mers la schi în Krasnaya Polyana. După aceea, s-au dus la prânz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0