Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video - CC, în ședință: Judecătorii examinează constituționalitatea decretului lui Sandu

© Sputnik / Mihai CarausКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Ședința Curții Constituționale în care este examinată constituționalitatea decretului președintelui Republicii Moldova de desemnare repetată a Nataiei Gavrilița la funcția de prim-ministru a început.

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Curtea Constituțională a Republicii Moldova examinează marți, 23 februarie, constituționalitatea decretului președintelui de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Ședința a fost declarată deschisă de președintele Înaltei Curți, Domnica Manole. 

„Avem un subiect cu o mare rezonanță, dar vă rog să ne abținem de la politică”, a declarat Domnica Manole în debutul ședinței. 

Precizăm că socialiștii au cerut Curții Constituționale suspendarea decretului de desemnare repetată a candidatului la funcția de premier. Pe 16 februarie însă CC a respins solicitarea, însă marți, pe 23 februarie, examinează în fond sesizarea depusă de Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski.

Președintele Maia Sandu a refuzat să înainteze candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru, susținută de o majoritate creată din 54 de deputați. Șeful statului a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, iar fracțiunea PSRM a atacat decretul prezidențial la Curtea Constituțională. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0