Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Ambasador al Italiei, ucis într-un atac terorist

© AP Photo / Justin KabumbaAtac împotriva convoiului Misiunii ONU în Congo
Atac împotriva convoiului Misiunii ONU în Congo - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Ambasadorul Italiei în Republica Democratică Congo şi carabinierul care îl însoţea au fost ucişi într-un atac împotriva convoiului Misiunii ONU cu care se deplasau în estul acestei ţări.

BRUXELLES, 22 feb – Sputnik, Daniela Porovăț. Ministerul de Externe de la Roma a anunțat că Ambasadorul Italiei în Republica Democratică Congo şi carabinierul care îl însoţea au fost ucişi într-un atac împotriva convoiului Misiunii ONU.

© AFP 2024 / HANDOUT / ITALIAN FOREIGN MINISTRYLuca Attanasio
Video: Ambasador al Italiei, ucis într-un atac terorist - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Luca Attanasio

Ambasadorul Luca Attanasio a fost transportat după atac la spitalul din Goma, unde i s-a anunţat decesul, dar circumstanţele atacului, în care a fost ucis şi un carabinier, nu sunt încă clare.

Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, şi în care se afla şi şeful delegaţiei UE.

Convoiul a fost atacat în apropierea oraşului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (08:15), în cadrul unei tentative de răpire.

Numeroase grupări armate acţionează în şi în jurul parcului naţional Virunga, situat de-a lungul frontierelor congoleze cu Rwanda şi Uganda.

Preşedintele italian Sergio Mattarella a denunţat astăzi ''atacul laş'' soldat cu moartea ambasadorului său în Republica Democratică Congo, Luca Attanasio, a militarului italian Vittorio Iacovacci şi a şoferului lor.

''Republica Italiană este în doliu pentru aceşti slujitori ai statului care şi-au pierdut viaţa în exercitarea funcţiilor lor'', a transmis şeful statului italian.

La rândul său, Uniunea Europeană a condamnat uciderea diplomatului italian. ''Şocat de atacul împotriva unui convoi al Pro@gramului Alimentar Mondial în RDC şi de vieţile pierdute'', a scris pe Twitter preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, şi-a exprimat și el ''tristeţea profundă'' cu privire la pierderile de vieţi din atacul comis în RD Congo.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0