Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a avut o întrevedere la Soci cu Lukașenko

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
În cadrul întâlnirii cu liderul Belarusului, Vladimir Putin a menționat că cele două țări au milte lucruri comune care le leagă.

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. În cadrul întrevederi cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că este bucuros să aibă o nouă întâlnire personală cu liderul belarus, deoarece în condițiile actuale aceasta este o mare raritate, comunică RIA Novosti.

"Sunt foarte bucuros de noua noastră întâlnire personală. Aceasta este deja o mare raritate în condițiile actuale", a spus Putin în debutul întrevederii.

Putin a menționat în cadrul întâlnirii că cooperarea dintre Rusia și Belarus are loc la diverse niveluri, inclusiv la cel regional.

”În fiecare am, organizăm întâlniri între conducătorii structurilor de conducere regionale. Este o activitate foarte importantă pentru că la nivel de interacțiune regională s-au constituit, se constituie o parte importantă a relațiilor noastre: este vorba și de legăturile economice, șu de cele umane”, a spus președintele rus.

Totodată, el a subliniat că Rusia este cel mai mare partener comercial al țării vecine - în jur de 50 de procente, a accentuat Putin.
Vladimir Putin a declarat că Rusia și Belarus au multe în comun.

"Suntem oameni foarte apropiați, popoare apropiate: cultura, limba, religia, istoria sunt comune. Mai mult decât atât, nu numai bazat pe  trecutului eroic relativ recent, al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ci și unul adânc înrădăcinat în secole. Toate ne unesc, " a declarat Putin la întâlnirea cu președintele Belarusului Alexander Lukașenko.

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimedia Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko
Putin a avut o întrevedere la Soci cu Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko

Președintele Federației Ruse a menționat că această lucrare continuă și acum.

Și, desigur, este foarte bine că susținem această lucrare în prezent. Mă bucur să observ că mulți tineri din Belarus aleg universități rusești, instituții de învățământ rusești, pentru a alege un început în viață, pentru a obține o profesie bună, a mai adăugat Vladimir Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0