Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Stăpânul pădurilor din România: Ursul brun surprins în Parcul Național Piatra Craiului

Abonare
Prezența acestui urs în zona Cheile Pisicii a fost observată destul de des, iar acum angajații Parcului Național Piatra Craiului din România l-au întâlnit în timp ce căutau jir sub stratul de zăpadă.

Filmarea frumoasă a fost realizată de Dumitru Frâncu. România este țara cu cei mai mulți urși, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană. Urșii au habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Urșii pot face deplasări lungi în căutarea hranei, iar pentru a o găsi își folosesc simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Parcul National Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este protejată.

Parcul National Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor​ – Romsilva​, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov​ și Argeș​, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0