Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru posesorii de arme: Reguli de care trebuie să ții cont

© Sputnik / Miroslav RotariLaborator de balistică
Laborator de balistică - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Posesorii de arme sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile impuse de legislație. În perioada verificărilir, aceștia sunt obligați să asigure accesul liber al angajaților de poliție pentru a inspecta modul și locul de păstrare a armelor.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Polițiștii au desfășurat o campanie de verificare a posesorilor de arme, printre care și agenții de pază. Pe parcursul a două luni de verificări, oamenii legii au întocmit 312 procese verbale, iar posesorii au fost atenționați să înlăture toate neajunsurile depistate.

Reguli de care trebuie să țină cont posesorii de arme

Deținătorii de arme sunt îndemnați de Poliție să respecte următoarele reguli:

  • să utilizeze armele în strictă conformitate cu destinaţia lor specială
  • să asigure accesul liber colaboratorilor de poliţie pentru a inspecta modul (locul) de păstrare a armelor
  • să avizeze în termenul stabilit permisul portarmă
  • să anunţe de îndată, dar nu mai târziu de 24 de ore, cel mai apropiat organ de poliţie despre dispariţia, pierderea sau sustragerea acestor arme
  • în cazul schimbării locului de trai sau de păstrare a armelor, în termen de 10 zile să declare despre acest fapt la organul de poliţie în raza căruia se află noul domiciliu sau locul de păstrare a armelor

Foarte important, deținătorii trebuie să poarte arma de foc în baza permisului portarmă, în toc, în loc ascuns vederii, asigurat cu piedica de siguranţă, să nu fie armat şi să fie în permanenţă asupra sa. Armele de vânătoare şi armele cu ţeavă ghintuită lungă să fie transportate în husă, în stare descărcată.

Российский многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2019 в подмосковном Жуковском. - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2020
Arme rusești: Primul avion de serie Su-57 și drona «Ohotnik»

Posesorii trebuie să știe că armele de foc deteriorate, care nu pot fi reparate sau cu modificări neautorizate în construcţie, precum şi muniţiile aferente, rămase după înstrăinarea armei de foc, neutilizate, urmează a fi predate organului de poliţie competent, pentru distrugere. La fel, în cazul plecării posesorului de armă peste hotarele ţării, armele se predau pentru păstrare temporară la organul de poliţie sau la un armurier autorizat.

Este interzis să fie înstrăinate sau transmise arme și muniții supuse autorizării unei persoane care nu este autorizată în modul stabilit de către Poliţie. Lafel, se interzice efectuarea modificărilor în construcţia armei, dar și lăsarea acesteia fără supraveghere în apartament, geantă, autoturism sau alt loc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0