Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Evoluția COVID-19 în Moldova: Atenționarea Ministerului Sănătății

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2021
Abonare
Ministerul Sănătății îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție, subliniind că situația epidemiologică este un nefavorabilă.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Situația epidemiologică la nivel național este una nefavorabilă. Acest lucru a fost anunțat duminică de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Moldova.

”Situația epidemiologică la nivel național este una nefavorabilă, înregistrându-se în ultimile 3 săptămâni o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Totodată, este în creștere și numărul de cazuri grave, care necesită internare în instituțiile medico-sanitare spitalicești”, avertizează instituția într-un comunicat.

Ministerul Sănătății a reactivat deja 500 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 au fost activate în instituțiile spitalicești din țară. Decizia a fost luată din cauza situației epidemiologice nefavorabile la nivel național, când în ultimele trei săptămâni se înregistrează o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2021
Societate
Uimitor: Câte cazuri de COVID-19 avem astăzi

Astfel, au fost reactivate 150 paturi la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, 60 paturi la Dispensarul Republican de Narcologie și 21 paturi la spitalul raional Ialoveni.

„Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a suplimentat numărul de locuri existente cu 20 paturi, Spitalul de Stat cu 10 paturi, Spitalul Clinic Republican cu 67 de paturi (inclusiv 7 terapie intensivă). Sunt în proces de pregătire pentru activare alte 50 de paturi de către Dispensarul Republican de Narcologie, 12 paturi de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase”, este precizat într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În raioanele cu un număr de cazuri sporite de COVID-19, continuă procesul de  reprofilare a paturilor. Menționăm că, la moment, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 3 344 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Starea de sănătate a 292 este extrem de gravă. Dintre aceștia, 49 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0