Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Investiție de 6 milioane de lei pentru pacienții din Capitală - Video

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2021
Abonare
O secție de terapie intensivă cu peste zece locuri va fi instituită la spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău, pentru care municipalitatea investește șase milioane de lei din bugetul municipal.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. O nouă secție de terapie intensivă va fi deschisă la spitalul „Sfânta Treime” din Capitală. Aceasta va avea 14 locuri și va fi dotată cu toate conexiunile și standardele pentru acest profil. Deocamdată au loc lucrări de reparație pentru care au fost alocate aproximativ 6 milioane de lei din sursele bugetului municipal.

În cadrul unei inspecții la fața locului, primarul Ion Ceban a precizat că „aici trebuie să existe toate condițiile necesare pentru a putea salva viețile oamenilor, fie în situație de pandemie, fie în perioada obișnuită". Directorul spitalului a informat că până la intrarea în pandemie, spitalul dispunea de 18 locuri de terapie intensivă. Acum sunt 54 de paturi, iar o parte din acestea sunt în spații adaptate.

„Secția nouă prevede și dotarea cu utilaj medical, astfel că pe parcursul anului 2020, cu susținerea municipalității, a Ministerului Sănătății și a partenerilor noștri, marea majoritate a utilajului se află pe teritoriul spitalului și chiar funcționează", a precizat Oleg Crudu.

Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Societate
Ceban: Primăria nu poate asigura una din restricțiile CNESP
Pentru echipamentul şi dispozitivele medicale - monitoare, ventilatoare, maşini de anestezie, paturi multifuncţionale au fost alocate surse financiare din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi a partenerilor externi, în valoare de peste 10 milioane lei. O parte din tehnică a fost deja achiziționată. Lucrările de reparație capitală a noii secții de terapie intensivă a SCM „Sfânta Treime" au început în decembrie 2020 și vor dura până în luna aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0