Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții în birourile Administrației Naționale a Penitenciarelor

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au descins vineri în mai multe birouri ale Administrației Naționale a Penitenciarelor.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, împreună cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat vineri perchezițiiîn mai multe birouri de serviciu ale Administrației Naționale a Penitenciarelor.

„Motivul perchezițiilor ține de investigarea unuia din adjuncții Administrației de către PCCOCS pentru abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale”, precizează Procuratura.

Amintim că anterior șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest preventiv pentru 15.

Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS, care au cerut 30 de zile de arest pentru adjunctul ANP. 

Demcenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale. După efectuarea unui șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia, urmărirea penală este în plină desfășurare. Urmează să fie efectuat, în continuare, un volum imens de acțiuni de urmărire penală, cu implicarea și suportul altor organe de stat – Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției al MAI.

Adjunctul de la Penitenciare a fost reținut pe 15 februarie pentru 72 de ore. Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0