Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Câte cazuri au fost confirmate astăzi

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat date actualizate privind situația epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Vineri în Republica Moldova s-au înregistrat 1028 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă. 

Din numărul total de cazuri, opt sunt de import - trei din România, două din Franța, și câte unul din Germania, Marea Britanie și Irlanda. În total, au fost efectuate 3 731 de teste. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 175 183.

Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Medic, despre impactul COVID asupra sistemului nervos

Și astăzi a fost testat pozitiv cu coronavirus un număr mare de lucrători medicali - 57 de persoane. Este vorba despre 25 de medici, 22 de asistenți medicali și alte zece persoane care reprezintă personalul auxiliar.

Ministerul informează că 296 de persoane sunt în prezent în stare în stare extrem de gravă. Dintre acestea 52 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Numărul deceselor provocate de complicațiile COVID-19 a crescut. Vineri 22 de oameni au murit din această cauză. Printre aceștia sunt și doi lucrători din sistemul medical. Este vorba de Elena Russu, asistentă medicală în secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalul Raional Ceadâr-Lunga. S-a stins și Ion Lungu, medic terapeut în secția boli cronice și îngrijiri paliative a Spitalului Raional Cantemir. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe 11 februarie. 

De la începutul pandemiei, 85 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19, iar 688 au fost vindecați. În total, 160 619 persoane au fost tratate de COVID-19.

În Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică până în data de 15 aprilie, cu posibilitatea revizuirii acesteia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0