Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste neplăcută pentru părinții militarilor în termen: Nu vor putea face asta mâine

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Națională
Armata Națională  - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Veste mai puțin plăcută pentru părinții și rudele tinerilor încorporați recent în serviciul militar în termen în Armata Națională - nu vor putea să-și vadă copiii la ceremonia de depunere a jurământului militar.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Rudele și părinții tinerilor încorporați recent în serviciul militar nu vor putea participa la ceremoniile de depunere a jurământului, organizate mâine în patru unități militare. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Apărării, Victor Gaiciuc. Potrivit lui, restricția a fost impusă din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Comandantul Armatei Naționale pentru a preveni eventuale cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

Drum înzăpezit  - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2021
Societate
Video: Militarii Armatei Naționale ajută șoferii blocați în zăpadă

„Știm că în astfel de momente, atât de importante pentru ei, ați fi dorit să le fiți alături, să-i priviți sau chiar să le faceți poze cum jură solemn Credință Patriei. Suntem convinși că și copiii dumneavoastră își doresc același lucru, să vă vadă în public admirându-le ținuta și prestația, dar credem cu tărie că binele lor este mai presus de orice”, este precizat într-o informare de presă a Ministerului Apărării.

Ministerul de resort informează că evenimentele de depunere a jurământului de către tinerii care au fost recent încorporați în serviciul militar pot fi urmărite live pe Facebook.

Accesul pentru persoanele străine, inclusiv mass-media în unitățile militare, în care se vor afla soldații, este la fel interzis în contextul situației epidemice.

Vineri, 19 februarie, vor avea loc ceremonii în patru unități militare – Brigăzile „Moldova” și „Dacia”, Regimentul de Stat Major „General de brigadă Nicolae „Petrică” și Batalionul de Geniu „Codru”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0