Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contrabandă pufoasă: Ce au făcut vameșii cu 17 motănei de rasă confiscați

© Pixabay / oblako3011Британский вислоухий кот
Британский вислоухий кот - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Operațiune specială la frontiera moldovenească cu participarea a 17 pisici. Un bărbat care transporta ilegal marfa vie intenționa să vândă pufoșeniile, dar polițiștii de frontieră i-au dat planurile peste cap. Ce s-a întâmplat cu motănașii - în materialul Sputnik.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Polițiștii de frontieră moldoveni au reținut un bărbat cu trei cutii în care se aflau 17 pisoi de rasă, în imediata apropiere a autostrăzii Odesa-Reni. Informația a fost prezentată de serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

"Polițiștii de frontieră au identificat pe direcția Palanca – Udobnoe prezența unui străin, prin intermediul sistemului fix de supraveghere. Fiindu-i monitorizate acțiunile, s-a observat că la un moment dat s-a apropiat un mijloc de transport din care a preluat trei cutii. Imediat, informația a fost transmisă patrulei mobile a SPF Tudora care se afla în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate”, a anunțat poliția de frontieră.

Potrivit datelor preliminare, vorbim despre un locuitor al regiunii transnistrene de 30 de ani. În timpul interogatoriului, el a spus că s-a întâlnit cu fratele său, de la care a luat 17 de rasă pentru a le vinde ulterior.

A fost întocmit un protocol. Pentru a investiga toate circumstanțele, materialele cazului și „contrabanda pufoasă” au fost predate angajaților Serviciului Vamal. Însă ulterior s-a decis să fie returnate pisicile figurantului în dosar.

„Nici noi, și nici vameșii nu avem condiții pentru păstrarea acestor pisici. Prin urmare, înainte de a lua orice decizie în acest caz, animalele au fost lăsate în seama persoanei la care au fost găsite și care intenționa să le introducă în țară prin contrabandă. De investigație se ocupă Serviciul Vamal”, a explicat Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei, pe durata anchetei, pisoii se vor afla la bărbatul anchetat.

Acesta nu este primul caz de contrabandă cu marfă „pufoasă” - acum câțiva ani, polițiștii de frontieră au împiedicat o tentativă de contrabandă cu 1500 de rățuște. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0