Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au dat foc la dezinfectant în clasă și iată ce au pățit: Isprava a trei elevi din Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausGimnaziul Ciutești raionul Nisporeni
Gimnaziul Ciutești raionul Nisporeni   - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
O elevă de 15 ani a ajuns la spital cu arsuri după ce ea, împreună cu alți doi colegi, a vrut să facă un experiment și a dat foc la dezinfectat chiar în sala de clasă. 

CHIȘINĂU 18 feb - Sputnik. Dezinfectantul nu este doar o soluție de nimicit microbii, dar poate fi o adevărată armă dacă nu este folosit corect. Trei elevi dintr-un liceul din orașul Durlești, municipiul Chișinău, au vrut să-i găsească dezinfectatului o altă întrebuințare și au decis să-i dea foc. Miercuri, poliția și ambulanța au fost anunțate în jurul orei 13:30 că o elevă s-a ales cu multiple arsuri.

Взрыв, Explozie - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Societate
Video - Incendiu într-un centru comercial din Capitală: Un butic a fost cuprins de flăcări

Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că minora, împreună cu alți doi colegi, a decis să facă un experiment în timp ce se afla în pauză. Elevii au luat dezinfectantul profesoarei și l-au turnat pe o bancă din clasă, unul dintre colegi a luat bricheta și a dat foc, iar eleva, în tot acest timp, filma experimentul. Ulterior, cel de-al doilea coleg a decis să mai toarne dezinfectant pe bancă, iar în rezultat flacăra s-a extins și i-a provocat diverse leziuni elevei. Fata a primit imediat îngrijiri medicale, iar ulterior a fost transportată la spital.

Potrivit poliției, toți cei trei minori sunt caracterizați de către administrația instituției ca fiind niște elevi cu o reușită școlară bună. Nici ei și nici familiile lor nu au fost în vizorul poliției. Oamenii legii au sesizat și organele competente despre acest caz și au pornit un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele. 

În acest context, polițiștii îndeamnă copiii să nu să se joace cu produsele ușor inflamabile, iar dezinfectantul să-l folosească doar pentru a-și dezinfecta mâinile și suprafețele din jur, nu și pentru experimente. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0