Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Tot mai multe cazuri noi de infectare

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus este în continuă creștere. Mare este și numărul persoanelor decedate în urma complicațiilor generate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Alte 1340 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Acesta este rezultatul a 4 079 de teste efectuate. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 174 155 de la începutul pandemiei. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 18 februarie, șase sunt de import. Mai exact, două din Germania și câte unul din România, Italia, Spania, Marea Britanie.

Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Societate
Ceban: Primăria nu poate asigura una din restricțiile CNESP

Un număr mare, de 55 de persoane angajate în sistemul medical au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore. Este vorba de nouă medici, 36 de asistenți medicali și alte 10 persoane care reprezintă personalul auxiliar. Ministerul Sănătății informează că starea de sănătate a 285 de persoane rămâne gravă. Dintre acestea 49 sunt conectate la aparate de respirație dirijată. Totodată, 20 de persoane au murit în această zi din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Este vorba de bărbați și femei din diverse regiuni ale țării cu vârste între 56 și 92 de ani. Toate victimele sufereau și de alte comorbidități. 

Numărul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 159 931 de persoane, după ce astăzi alte 592 de persoane s-au vindecat și au fost externate. De precizat, în Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie, cu posibilitatea revizuirii acesteia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0