Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Administrația prezidențială a venit cu un răspuns la învinuirile de cheltuieli excesive

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Președinția afirmă că achizițiile planificate pentru acest an sunt mai mici decât cele care au fost făcute în acul trecut.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Administrația președintelui Maia Sandu a reacționat la acuzațiile și interpretările eronate care au apărut în spațiul public cu privire la cheltuielile nejustificate ale instituției. Pe pagina oficială a Președinției a fost publicat un comunicat în care este menționat că în Planul de achiziții al instituției pentru acul în curs cheltuielile au fost reduse cu 2,1 milioane de lei comparativ cu 2020.

”Planul de achiziții pentru anul 2021 a fost aprobat din start cu o economie de cel puțin 2,1 mln. lei față de anul trecut (achiziții planificate pentru 2021 - 9,16 mln., 2020 - 11,37 mln., 2019 - 12,27 mln.). Această economie va crește și unele achiziții planificate vor fi amânate/anulate sau se vor realiza la un preț mai mic”, este precizat în comunicat.

Instituția a subliniat că deja luna ianuarie arată că au fost reduse cheltuielile curente, cu aproximativ 20 la sută față de cheltuielile efectuate în ianuarie 2020.

Amintim că Planul privind achizițiile de mărfuri, lucrări și servicii pentru 2021, publicat recent de administrația prezidențială, a provocat un val de critici . Unii deputați socialiști, dar și unele medii de informare au criticat planul, în particular, pentru cheltuielile prea mari pentru flori și covoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0