Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Inconștiența care costă viața: Trei tineri au fost uciși de un cazan defect

© Sputnik / Miroslav RotariCazan
Cazan  - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Trei tineri din Hâncești au murit din cauza inconștienței unor persoane. Procuratura anunță că a transmis în judecată o cauză penală în care figurează un lăcătuș și un meșter necalificat, acuzați de ”lipsirea de viață din imprudență”.

CHIȘINĂU 17 feb - Sputnik. Procuratura anunță că în octombrie 2019 cei doi inculpați au fost chemați într-o locuință din orașul Hâncești pentru a verifica funcționalitatea centralei termice pe gaz, instalată anterior de către o persoană neautorizată. Oamenii legii au stabilit că lăcătușul ar fi permis exploatarea cazanului, deși acesta era defectat.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2018
Societate
Un bărbat a decedat în raionul Briceni intoxicându-se cu monoxid de carbon

Potrivit Procuraturii, lăcătușul știa despre faptul că persoana neautorizată nu ar fi efectuat toate lucrările necesare la sistemul de evacuare a gazelor și că acest fapt putea duce la o tragedie.

Astfel, în perioada 15 – 16 octombrie 2019, în locuință s-a format o concentrație mare de monoxid de carbon, iar prin urmare doi tineri de 24 și 25 de ani și o fată de 21 de ani au fost găsiți fără suflare. În urma expertizei medico-legale s-a stabilit că decesul celor trei a survenit din cauza intoxicației cu o doză mortală de monoxid de carbon.

Cei doi inculpați au negat vinovăția lor în cadrul audierilor, deși oamenii legii au adunat suficiente probe ce ar demonstra contrariul, susține Procuratura. Inculpații de 36 și 42 de ani au mai fost anterior în conflict cu legea. Unul dintre ei a fost prins în stare de ebrietate avansată la volan, iar celălalt a fost pedepsit pentru fabricarea, procurarea și păstrarea ilegală a drogurilor.

Acum, judecătorii urmează să stabilească dacă cei doi sunt sau nu vinovați și să determine o pedeapsă în cazul vinovăției lor. Legea prevede în acest caz șase ani de pușcărie. 

În context, Procuratura atenționează oamenii care utilizează pentru încălzirea locuințelor centrale termice pe gaz, să admită doar specialiști autorizați la instalarea și utilizarea acestora pentru a evita producerea tragediilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0