Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert, despre potențialul de reducere a arsenalelor strategice din Rusia și Statele Unite

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaРепетиция Парада Победы
Репетиция Парада Победы - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Extinderea tratatului START-3 între Rusia și Statele Unite și negocierile ulterioare oferă părților posibilitatea de a-și reduce arsenalele strategice cu încă o treime, consideră fostul diplomat american Howard Stoffer.

BUCUREȘTI, 17 feb - Sputnik. Extinderea tratatului START-3 între Rusia și Statele Unite și negocierile ulterioare oferă părților posibilitatea de a-și reduce arsenalele strategice cu încă o treime, precum și de a discuta despre includerea armelor nucleare hipersonice și nestrategice în sistemul de control al armelor, a declarat pentru RIA Novosti fostul diplomat american Howard Stoffer.

Корабли НАТО в Черном море - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden

Stoffer a lucrat în diferite funcții în Departamentul de Stat în 1980-2005, apoi timp de șapte ani a ocupat funcții de conducere în structura Consiliului de Securitate al ONU.

"Cred că ar putea fi posibil să încercăm în continuare să găsim o modalitate de a face (tratatul) mai cuprinzător în viitor. Cred că procedurile de verificare probabil nu vor trebui să se schimbe atât de mult, dar vor fi necesare pentru următorii pași - poate, pentru a explora posibilitatea reducerii (armamentelor) cu o treime", a spus Stoffer. Potrivit acestuia, părțile au discutat deja în mod informal o astfel de posibilitate.

"Cred că pașii care urmează să fie discutați vor include antirachete ofensatoare", a spus el.

În plus, consideră expertul, este necesar să se studieze abordarea armelor nucleare nestrategice, care nu sunt limitate de START-3.

Stoffer a mai spus că consideră necesar să se discute și să se controleze armele hipersonice.

"Cred că armele hipersonice trebuie incluse (în tratatele viitoare). Această armă nu face altceva decât să reducă timpul de avertizare", a explicat Stoffer.

El crede, de asemenea, că a fost o greșeală din partea Statelor Unite să se retragă din Tratatul privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă (Tratatul INF), întrucât s-a investit mult în ea.

"Există acuzații din partea SUA că Rusia a încălcat tratatul ... dar trebuie să existe o modalitate de a interzice aceste arme și de a readuce tratatul în vigoare", a spus Stoffer. Rusia a negat în trecut acuzațiile SUA de încălcare a Tratatului INF.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0