Cea mai geroasă noapte din această iarnă - Iată când

© Photo : Primăria municipiului ChişinăuDeszăpezirea și circulația transportului
Deszăpezirea și circulația transportului - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Abonare
În noaptea de marți spre miercuri temperatura minimă a aerului va coborî mult sub -10 grade Celsius. Cel mai frig va fi în raioanele de nord și de est ale țării, unde minimele vor oscila între -12..-15°C.

CHIȘINĂU 16 feb - Sputnik. Dar frig va fi și în raioanele de centru: -11..-14°C, în cele din sud: -10..-13°C, în  Capitală: -12..-14°C.

Oameni cu câini la plimbare în mijlocul unui labirint de gard viu acoperit de zăpadă, Gelsenkirchen, Germania. - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Mai multe linii, mai puține detalii: fotografii minimaliste - iarna 2021
Dar gerurile cele mai aspre vin în noaptea de joi spre vineri, când mercurul în termometre va coborî până la -16 grade Celsius. Tot atunci va ninge în toată țara, este adevărat că ninsorile vor fi slabe.

Pentru mâine, 17 februarie, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale. Izolat, pe drumuri se va forma ghețuș. Și tot izolat vom avea ceață slabă. Vântul ca sufla din sud și va fi slab.

Miercuri ziua temperatura aerului va oscila între -4..+1°С. În raioanele de nord: -4..-1°C, în raioanele de centru: -3..0 °C, în raioanele de sud -2..+1°C, în raioanele de est: -3..0°C și în Chișinău: -2..0°C.

Serviciul Hidrometeorologic de stat Anunță că miercuri factorii meteorologici vor contribui la dispersia poluanților din aer.

În data de 18 februarie temporar va ninge slab.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 16 februarie 2021
Cea mai geroasă noapte din această iarnă - Iată când  - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Prognoza meteo pentru 16 februarie 2021

Vom nota că gerurile de săptămâna trecută au făcut victime.Și anume șase bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 26 și 91 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie. Astfel, în perioada 8 - 14 februarie, aceștia au solicitat ajutorul medicilor și au fost transportați la spital.

Victimele gerului sunt atât locuitori din Capitală, dar și din raioanele Nisporeni, Edineț, Șoldănești, Strășeni, Soroca, Cahul, Cantemir și Ocnița.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0