La supermarket doar cu pașaportul Covid-19

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marea Britanie ar putea introduce pașaportul COVID ca și condiție de acces al cetățenilor în supermarketuri și restaurante.

BRUXELLES, 16 feb – Sputnik. Dominic Raab, ministrul de Externe din Marea Britanie, a anunțat că măsura condiționării accesului în supermarketuri și restaurante de pașaportul Covid este dezbătută de decidenții politici, urmând ca o decizie finală în acest sens să fie luată în viitorul apropiat.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Societate
COVID-19: Iată câte cazuri s-au înregistrat la începutul săptămânii

„Mecanismele de punere în aplicare a schemei încă „trebuie rezolvate”. Este ceva care nu a fost exclus, este în curs de examinare. Dar, bineînțeles, trebuie să faci această propunere funcțională”, a declarat Raab.

Dacă Marea Britanie ia în serios această posibilitate, în UE dezbaterea este încă aprinsă, existând suficientă opoziție față de ceea ce pare o obligativitate destul de radicală.

Adina Vălean (PNL), comisar european pentru Transporturi, a spus la Antena 3 că toată lumea îşi imaginează diverse scenarii sau soluţii prin care se va putea reveni cumva la normal în ceea ce înseamnă libera circulaţie, în condițiile în care situaţia este foarte dificilă la nivel european, iar numărul de cazuri continuă să crească, și, în plus, epidemiologii sunt îngrijoraţi cu toate noile mutaţii ale virusului.

”Din cauza incapacităţii de secvenţiere în statele membre nici măcar nu ştim în ce măsură aceste noi tulpini de virus sunt, putem presupune că ele există deja în statele membre. Asta, apropo, că impunem tot felul de restricţii pentru cei care sosesc din alte ţări terţe cum ar fi Marea Bitanie sau altele în care au fost detectate aceste tulpini, în condiţiile în care le avem deja în Europa”, a declarat Adina Vălean la Antena 3.

O țară pilot în ceea ce privește pașaportul Covid este Estonia, care colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a dezvolta paşapoarte vaccinale digitale, care vor include un cod QR ce ar putea fi recunoscut la nivel mondial.

Deocamdată, OMS nu recomandă paşapoartele de vaccinare pentru călătorii, întrucât nu le consideră o garanţie suficientă ce asigură protecţie împotriva transmiterii noului coronavirus.

Dar companiile aeriene, ca și companiile din turism, ar putea fi tentate  de aceste certificatele digitale în speranța că își vor putea relansa afacerile în acest fel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0