Viktor Orban cere puteri sporite și importul de vaccinuri din Rusia

Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Premierul ungar Viktor Orban a cerut astăzi Parlamentului de la Budapesta puteri extinse pentru Guvern în scopul combaterii pandemiei de COVID-19.

BRUXELLES, 15 feb – Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a cerut astăzi Parlamentului să extindă puterile speciale ale guvernului pentru a gestiona pandemia de COVID-19.

Potrivit premierului, doar vaccinările îi vor putea permite Guvernului să relaxeze restricţiile introduse în toamna anului trecut, iar în acest scop Orban a arătat că Ungaria are nevoie de vaccinuri mai rapid decât sunt ele disponibile în Uniunea Europeană.

Deficitul de vaccinuri determină UE să se uite spre Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Video
Deficitul de vaccinuri determină UE să se uite spre Sputnik V
Orban a subliniat de aceea necesitatea importurilor de vaccin din Rusia, Ungaria utilizând de altfel vaccinul Sputnik V adus din Rusia.

''Vrem mai mult decât doar să întoarcem semnul 'Închis' de pe uşa noastră. Vrem să redeschidem economia şi întreaga viaţă civilă'', a declarat Orban în faţa parlamentarilor.

De altfel, restricţiile introduse în Ungaria în toamna lui 2020 au fost prelungite până la 1 martie.

În privința campaniei de vaccinare, în Ungaria au 336.297 persoane cu au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar 129.339 au primit şi doza de rapel.

Până azi dimineaţă, au fost înregistrate 13.752 de decese în Ungaria din cauza noului coronavirus, dintre care 46 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor cu COVID-19 este în prezent de 388.799, dintre care 72.340 numai în Budapesta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0