Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Planta care ar putea fi leacul împotriva coronavirusului și a gripei

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Un laborator din Guadelupa a anunțat că o plantă endemică din Antilele Franceze ar avea capacitatea de a preveni reproducerea virusurilor ARN în organism. Acest lucru ar ajuta la lupta împotriva Covid-19, dar și a gripei și a bolii denga.

BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik, Doina Crainic. Medicul Henri Joseph, farmacist în Guadelupa, care conduce laboratorul Phytobôkaz, speră să demonstreze eficacitatea extractului de iarbă de vârf, o plantă endemică rezultată din farmacopeea tradițională, asupra imunității naturale împotriva coronavirusului, dar și în combaterea gripei, hepatitei C, a bolii infecţioase denga sau a rujeolei.

Specialistul a discutat despre studiile sale ad-hoc cu ocazia Forumului de sănătate din Regiunea Guadelupa, pe 11 februarie.

„Am descoperit molecule în una dintre plantele din farmacopeea noastră, molecule care sunt capabile să inhibe replicarea tuturor virusurilor ARN. Adică Covid, dar și denga, gripă și chikungunya [o boală infecțioasă tropicală, n. red.]”, precizează laboratorul pe Facebook.

Un scut în celule

Această inhibare, de fapt, împiedică replicarea virusului la celulele gazdă de ARN. Formează un fel de scut în celule, a explicat dr. Joseph la canalul de televiziune Guadeloupe la 1ère.

Deoarece virusul nu se poate replica singur, are nevoie de o celulă pentru a produce nucleotide în ea. Iarba de vârf poate bloca această producție și, prin urmare, reproducerea virusului.

Astfel, în timp ce laboratoarele din alte țări și-au axat cercetările către „imunitatea dobândită”, în special prin vaccinuri, laboratorul Phytobôkaz se concentrează asupra efectului acestei plante endemice. Rezultatele acestui studiu nu au fost încă validate de comunitatea științifică internațională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0