Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Novac, despre învestirea guvernului: Nu este exclus că vom merge pe altă formulă

© Photo : Facebook / Григоре НовакGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Deputatul socialist Grogore Novac participă la o emisiune de la un post privat de televiziune, împreună cu deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Cei doi au vorbit despre actuala conjunctură politică.

CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Socialistul Grigore Novac a declarat că decizia privind înaintarea propriului candidat la funcția de premier a fost luată chiar în cadrul ședinței de plen în care se examina programul de guvernare al candidatului Natalia Gavrilița.

Deputatul PSRM susține că fracțiunea sa le-a propus tuturor colegilor din Parlament să semneze pentru înaintarea Marianei Durleșteanu. 

În context, el a declarat că nu exclude un alt algoritm de învestire a unui nou premier, fără a oferi prea multe detalii. 

„Nu este exclus că o să mergem pe altă formulă. Vom discuta”, a declarat Novac. 

Amintim că șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat joi despre formalizarea unei majorități parlamentare pentru înaintarea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. 

Правительство РМ  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2021
Sandu ar putea ajunge în situația în care a fost cândva Dodon – expert
Din componența acestei majorități fac parte 54 de deputați din fracțiunile PSRM, Partidul ”Șor” și Platforma ”Pentru Moldova”.

Fracțiunea Partidului socialiștilor a propus un nou candidat la funcția de premier – fostul ministru al Finanțelor și fost ambasador al Moldovei în Marea Britanie Mariana Durleșteanu.

La rândul ei, Maia Sandu nu a ținut cont de voința aleșilor poporului și a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministru, chiar dacă deputații au respins joi candidatura acesteia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0