Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa

© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Иордании С. Лаврова и А. Сафади
Встреча глав МИД РФ и Иордании С. Лаврова и А. Сафади - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Abonare
Rusia nu pleacă din Europa pentru că Moscova are relații bune cu mai multe state membre ale Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Rusia nu pleacă din Europa pentru că Moscova are mulți prieteni la nivel de state aparte ale Uniunii Europene, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Президент РФ В. Путин встретился с эмиром Катара Тамимом бен Хамадом Аль Тани - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Rusia
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate

“Să nu confundăm UE cu Europa. Nu plecăm din Europa. Avem mulți prieteni în Europa, cu care împărtășim aceleași idei. Vom continua să dezvoltăm cu ei relații reciproc avantajoase”, a declarat Lavrov.

Potrivit șefului diplomației ruse, țara nu are niciun fel de probleme în relațiile cu majoritatea statelor europene.

Săptămâna trecută Lavrov a declarat că Moscova este gata de o întrerupere a relațiilor cu Uniunea Europeană, dacă din partea acesteia vor fi impuse niște sancțiuni care vor pune în pericol sectoare sensibile ale economiei. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sensul declarațiilor lui Lavrov a fost distorsionat: Rusia nu va fi inițiatorul unei astfel de rupturi, ea vrea să dezvolte relațiile cu UE. O interpretare similară a declarațiilor lui Lavrov a oferit și MAE al Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0