Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cutremurul puternic din Japonia: Ce se întâmplă cu centralele nucleare

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПоследствия землетрясения в Японии
Последствия землетрясения в Японии - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2021
Abonare
Mediile de informare nipone prezintă detalii noi după cutremurul de 7,3 grade pe scara Richter care a zguduit ieri, 13 februarie, Coasta de Est a Japoniei, afectând capitala Tokyo și zona centralei Fukushima.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Cutremurul de sâmbătă, 13 februarie 2021, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter care s-a produs în Japonia, în largul Coastei Tohoku nu a rămas fără urmări.

Peste 130 de persoane au fost rănite. Din fericire, niciun tsunami nu a însoțit cutremurul și nu s-au constatat probleme la centralele nucleare din regiunea afectată, scrie japantimes.co.jp.

Cutremur de 4,7 grade în Armenia - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2021
Videi: Cutremur în Armenia: Oamenii sunt sfătuiți să rămână în stradă

Nu au fost raportate nici decese.

Mai multe case și clădiri au fost avariate și cel puțin 240 de persoane din prefecturile Miyagi și Fukushima s-au adăpostit temporar în centrele de evacuare.

În Fukushima, au fost înființate aproximativ 70 de asemenea centre și, potrivit prefecturii, acolo se adăposteau 203 persoane.

După producerea cutremurului de 7,3 grade pe Richter au avut loc mai multe cutremure mai mici, cu magnitudini cuprinse între 3 și 5 grade în largul orașului Fukushima.

Cutremurul a fost resimțit în zone extinse din Japonia, la nord până la Hokkaido și la vest până la regiunea care include Hiroshima.

Seismul este considerat de specialiștii niponi drept o replică a cutremurului ucigaș produs în anul 2011 care a declanșat un tsunami masiv în zonă.

Video: Cutremur extrem de puternic în Japonia – Tokyo este afectat>>>

Cel din 2011 a avut magnitudinea de 9,0 grade pe scara Richter.

Pentru specialistul japonez Kenji Satake, replica venită 10 ani mai târziu nu este surprinzătoare.

Reamintim că, în data de 11 martie 2011, cutremurul cu magnitudinea de 9,0 grade pe scara Richter a zguduit regiunea, iar dezastrele produse au determinat, ulterior, tripla topire a centralei nucleare nr. 1 din Fukushima.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0