Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Duma de Stat a răspuns la declarațiile Kievului cu privire la acordurile de la Minsk

© Sputnik / Sergey Averin / Accesați arhiva multimediaLocuitoare din Uglegorsc, regiunea Donețk
Locuitoare din Uglegorsc, regiunea Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2021
Abonare
Potrivit oficialului rus, următorul pas al Kievului ar putea fi declarațiile cu privire la încheierea unor noi înțelegeri.

CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Deputatul Dumei de Stat a Rusiei Ruslan Balbek a comentat afirmațiile șefului administrației președintelui Ucrainei Andrei Ermak cu privire la ”imposibilitatea realizării” acordurilor de la Minsk.

Ermakov a declarat anterior că respectarea acordurilor de la Minsk este practic imposibilă în redacția în care au fost semnate.

Balbec este de părere că următorul pas al Minskului ar putea fi apelurile la încheierea unor noi acorduri.

”Și principalul este că aceasta să-i convină Occidentului colectiv și Kievului. Ucraina s-a manifestat în repetate rânduri ca un executant de rea credință a acordurilor internaționale. Cu atât mai mult, pentru pregătirea opiniei publice, vor activa doar televiziunile loiale, mediile de informare ale opoziției, cum s-ar zice, au fost puse la colț”, a declarat el într-un comentariu pentru RT.

Opoziția ucraineană inițiază procedura de impeachment împotriva lui Zelenski>>>

Parlamentarul a menționat că astfel de tertipuri ale politicienilor ucraineni nu contribuie la soluționarea conflictului în Donbas.

Совместные военные учения США и Румынии в рамках операции Атлантическая решимость - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Care sunt perspectivele blocului militar Georgia–Moldova–Ucraina

”Acordurile de la Minsk nu au alternativă, iar asta înseamnă că oricum vor trebui realizate dacă, evident, Ucraina vrea să instaureze pacea în Donbas”, a conchis deputatul.

În 2014 autoritățile Ucrainei au declanșat operații militare împotriva autoproclamatelor republici populare Lugansk și Donețk, care își declaraseră independența după lovitura de stat din Ucraina. Potrivit datelor ONU, circa 13 mii de persoane au devenit victime ale conflictului.

Acordurile de la Minsk au fost semnate pe 12 februarie 2015. Acestea presupun retragerea tuturor formațiunilor armate de pe teritoriul Donbasului, organizarea alegerilor locale și conferirea unui statut special regiunii, în componența Ucrainei.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a declarat anterior că autoritățile ucrainene fac tot posibilul pentru a se eschiva de la îndeplinirea propriilor obligațiuni privind realizarea înțelegerilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0