Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova, din nou în lista roșie a României - detalii

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPTF Sculeni
PTF Sculeni - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Moldovenii care merg în România vor sta în carantină chiar dacă dețin un test negativ la COVID-19. România a inclus din nou țara noastră in lista țărilor cu risc sporit.

CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Moldovenii care vor merge în România, începând cu săptămâna viitoare, vor fi nevoiți să stea zece zie în carantină. Carantina este obligatorie chiar dacă persoanele vor prezenta un text negativ la COVID-19. Aceasta este ultima decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat Hotărârea nr. 9, privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Pe listă a fost reintrodusă Republica Moldova. 

Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Primul deces din România după vaccinare

„La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile”, este precizat în hotărârea Comitetului.

Totodată, Comitetul a decis că copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele care vin din zonele de risc, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Pentru persoanele sosite din țările/zonele/teritoriile clasificate ca zonă de risc și care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0