Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kusturica s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu ”Sputnik V”

© RIA Novosti / Andrey Aleksandrov / Accesați arhiva multimediaЭмир Кустурица
Эмир Кустурица - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Abonare
Potrivit regizorului, i-a fost administrată prima doză a vaccinului, a doua injecție urmează să i se facă peste cinci zile, potrivit planului de vaccinare.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Regizorul de cinema sârb Emir Kusturica s-a vaccinat cu preparatul rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”. Despre aceasta a comunicat vineri ”Rossotrudnicestvo”.

În cadrul unui interviu acordat instituției, regizorul a menționat că i-a fost administrată deja prima doză, iar a doua urmează pe 17 februarie. El a subliniat totodată că sârbii, în temei, au încredere în vaccinul rusesc.

Un reporter american s-a vaccinat cu ”Sputnik V” – iată ce a povestit>>>

”Elita de la Belgrad, care este mai apropiată de Occident, crede în Pfizer și Moderna, însă eu consider că 80 la sută dintre sârbi îi cred pe ruși și cred în eficiența ”Sputnik V”. Ei consideră că acesta este cel mai bum vaccin și speră că va ajunge în cantitate tot mai mare în Serbia. Acest vaccin este cel mai important pentru noi”, a spus regizorul, citat de ”Rossotrudnicestvo”.

În luna august 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei și produs împreună cu Fondul rus de investiții directe. Denumirea comercială a vaccinului "Gam-Covid-Vac" este "Sputnik V". Preparatul este creat pe platforma vectorilor adenovirali umani și implică introducerea a două componente la un interval de trei săptămâni. Principalele avantaje sunt eficiența și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Vaccinarea cu ”Sputnik V” presupune administrarea a două componente, la un interval de două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0