Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ajutor umanitar în valoare de 2 milioane de euro va ajunge în Moldova

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Un lot de materiale de protecție împotriva noului coronavirus va ajunge în zilele următoare în țara noastră din România.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de mănuși în valoare de 2 milioane de euro va fi oferit Republicii Moldova de România ca răspuns la solicitarea autorităților de la Chișinău de ajutor în lupta cu pandemia.

Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Primul deces din România după vaccinare

Informația a fost publicată de președintele Republicii Moldova, Maia Sadu pe pagina sa de Facebook. Aceasta spune că ajutorul vine ca urmare a discuțiilor pe care le-a avut cu președintele României Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Florin Cîțu.

Totodată, Sandu spune că în urma acestor discuții, dar și a altor cu înalți oficiali din Uniunea Europeană, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații.

Astfel, România este prima țară din Uniunea Europeană care a reacționat imediat la solicitarea de ajutor în lupta cu pandemia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0