Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Washington Post: ”Sputnik V” este un succes global al Rusiei

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Vaccinul ”Sputnik V” este un succes incontestabil al Rusiei, iar marele premiu este Europa, este menționat într-un material publicat de Washington Post.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Vaccinul împotriva coronavirusului ”Sputnik V” i-ar putea aduce Rusiei un succes global, susține jurnalistul  Eric Mamer, într-un articol publicat în Washington Post, Ishaan Tharoor.

Potrivit jurnalistului, mai ieri orice discuții cu privire la preparatul rus erau ridiculizate. Dar săptămâna trecut vaccinul a primit o susținere puternică după publicarea unui material în prestigioasa revista științifică Lancet, în care sunt prezentate rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice ale ”Sputnik V”. Studiul a confirmat siguranța înaltă a preparatului și eficiența lui la un nivel de 91,6 la sută.

“Zeci de state au aprobat utilizarea vaccinului și acest lucru va continua după aprecierea de către Lancet. ”Sputnik V” este mult mai ieftin decât vaccinurile occidentale concurente și nici nu are nevoie de temperaturi foarte scăzute de păstrare, ceea ce a complicat furnizarea preparatului Pfizer în majoritatea țărilor în curs de dezvoltare”, a menționat Tharoor.

Jurnalistul consideră că acest lucru poate aduce o victorie Kremlinului cu ajutorul “soft power”. În opinia lui, acest lucru a fost precedat de o strategie națională majoră de cercetare, realizată în țară președintele Vladimir Putin în ultimii ani.

Старт вакцинации от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Un reporter american s-a vaccinat cu ”Sputnik V” – iată ce a povestit

“Probabil, principalul premiu, cel puțin din punct de vedere geopolitic, este Europa”, afirmă publicistul.

În articol se spune că membrii Uniunii Europene s-a ciocnit cu un deficit al producției și cu întreruperi în achiziții, drept urmare statele din cadrul acestei organizații rămân în urmă față de SUA și Marea Britanie în ceea ce privește ritmurile de vaccinare a populației. Această situația stimulează interesul față de vaccinul rusesc în statele UE.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, a declarat că Uniunea are un portofoliu suficient de comenzi pentru vaccinurile împotriva COVID-19, care permit vaccinarea întregii populații a UE. În același timp, potrivit lui, Bruxellesul nu închide ușile și în fața noilor producători ai vaccinelor.

Utilizarea vaccinului ”Sputnik V” a fost aprobată până în prezent în 22 de state: Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunis, Armenia, Mexic, Nicaragua, Liban, Myanmar, Pakistan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0