Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Susține sau nu PDM candidatura propusă de socialiști la funcția de premier? Ce spune Filip

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Președintele Partidului Democrat susține că fracțiunea sa nu va semna pentru candidatura Marianei Durleșteanu, propusă de PSRM.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Pavel Filip susține că este prematur să fie luată o decizie cu privire la votarea candidatului Mariana Durleșteanu, având în vedere că nu există un decret de nominalizare din partea președintelui țării.

„Nu pot să vă spun mai multe, pentru că reprezint un partid politic și modul cum acționează Partidul Democrat se ia prin decizie comună. Scenarii pot fi multiple în continuare”, a declarat Pavel Filip. 

Cert este că PDM nu va semna pentru înaintarea candidaturii propuse de PSRM. 

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Cine este Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de premier

„Partidul Democrat nu participă în acest exercițiu”, a mai spus liderul PDM. 

Mai devreme, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a lansat inițiativa de a forma o majoritate parlamentară din cel puțin 51 de deputați și a propus o nouă candidatură la funcția de premier - Mariana Durleșteană, care în 2008-2009 a deținut funcția de ministru al Finanțelor.

La scurt timp, Platforma „Pentru Moldova” a anunțat că „având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, este gata să semneze în favoarea desemnării ei în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova”.

În schimb, PPDA a anunțat că nu va susține acest candidat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0